woensdag 4 februari 2009

Helend schrijven

Helend schrijven

Het moment waarop je de Godin hebt ervaren en je door haar geheeld en genezen hebt gevoeld is een moment om te onthouden. Dit zijn, zoals Jean Bolen schrijft ‘ heilige, gewijde, tijdloze momenten’.
Het moment kan ook worden herinnerd doordat iemand vertelt over een soortgelijke ervaring, je was het vergeten, maar de ervaring wordt opnieuw beleefd en de verbinding met de Godin wordt hersteld!

Daarom is het zo belangrijk dat wij uiting geven aan de Godin in ons, dat we over haar zingen, schilderen, tekenen, spreken, schrijven, dat we rituelen voor haar maken en ceremonies doen. Wij dienen als vroedvrouwen voor elkaars bewustzijn, schrijft Bolen.

Het is niet zo eenvoudig om je de Godin te herinneren en als dat geen punt voor je is, is het altijd nog een stap om je gevoelens serieus te nemen en de stap die weg op te nemen, de weg van de Godin.

Ergens in onze ziel, zoals Bolen het omschrijft, herinneren wij ons onze onderdrukking, de knechting, de slavernij, de heksenverbranding. Talloze vrouwen, begenadigde vroedvrouwen, wijze kruidenvrouwen, genezeressen, intellligente vrouwen, moedige vrouwen, priesteressen zijn door de eeuwen heen monddood gemaakt en met haar gingen onschatbare kennis en wijsheid mee verloren.
Maar ergens in onze ziel weten wij. Onze ziel heeft verbinding met het alwetende Veld, de grote Ziel zeg maar - wij weten, maar wij worden er ook nerveus van. Wij ontdekken onze eigen gewijde ervaringen en zoeken woorden daarvoor. Ervaringen waarvan we intuitief weten dat ze niet geaccepteerd worden, woorden die we niet hebben geleerd. Wij hebben moed nodig om naar buiten te brengen wat we voelen en wat we weten.

Daarom is het belangrijk dat vrouwen opnieuw bij elkaar komen en Moedermaan eren, de Godin eren, elkaar eren en steunen en behulpzaam zijn. Daarom is het belangrijk dat we een godinnentempel hebben waar de energie van de Godin zich kan manifesteren waaraan wij ons kunnen laven; ontmoetingsplaatsen waar we opnieuw kunnen benoemen wat was wat is en wat altijd zal zijn. So be it!

In de workshop Helend Schrijven gaan we schoorvoetend maar vol moed, zachtjes maar beslist, een ontdekkingstocht maken naar de Godin in ons, naar de woorden die wachten om geschreven te worden – en misschien wel gezongen of voorgedragen te worden! We herstellen ons creatief verlangen, we herstellen onze relatie met deze bron van kracht, deze liefdevolle vrouwelijke energie, die eenmaal herkend en erkend, enorm potentieel in ons wakker maakt. Blessed Be!

Aleidis, september 2006

Geen opmerkingen:

Een reactie posten