zaterdag 15 maart 2014

MARIA - ONZE SOETE LIEVE VROUWE


MARIACIRKEL 10 mei 2014 in Den BoschMaria staat in de belangstelling. Als Vrouwe van Alle Volkeren wordt zij door steeds meer mensen herkend als de Universele Vrouwe die staat in een oeroude traditie. Niet alleen katholieken maar ook steeds meer protestanten en niet-gelovigen voelen een band met Maria en willen meer van haar weten.

In de christelijke traditie kennen we Maria als de Maagd en als Moeder, de Moeder van God. Voor velen is Maria de Moeder, de moeder van ons allemaal. We wenden ons tot haar als we hulp nodig hebben, we bezoeken haar bronnen, we branden kaarsjes bij haar beelden en iconen, we bezoeken haar kapellen. Ze luistert naar ons en we vinden troost bij haar.

Huissen kloostermuur


Maria heeft meer gezichten en ze heeft vele titels. In Den Bosch is zij Onze Soete Lieve Vrouwe. Maria wordt ook Koningin van de Hemel genoemd, Sterre der Zee, Zetel van Wijsheid. Ze staat in een eeuwenoude traditie, die ver teruggaat – voorbij de christelijke jaartelling.Wie is Maria voor jou? In deze cirkel mag je haar ontmoeten en beleven in haar vele aspecten, zoals je in een jaar de kringloop van het leven beleeft.


Datum:                      zaterdag 10 mei 2014
Tijd:                           10:30 uur tot 16:30 uur
Begeleiding:              Lida van de Water
Kosten:                      30 euro
Locatie:                      Den Bosch, op  2 minuten afstand van de St. Jan
Info en opgave:         lidavandewater@online.nl/0625508576


Aansluitend is er de volgende dag, zondag 11 mei, gelegenheid om deel te nemen aan de Maria Ommegang. Start 11: 00 uur.  Duur: ca 2 uur. Kosten: 6 euro (incl. materiaal). Begeleiding: Susan van Soest

Je kunt ook alleen de workshop of alleen de Ommegang doen

Achtergrond

Lida van de Water is priesteres en bezinningswerker. Ze is docent, coach en trainer. In 2002 zette ze haar eerste bewuste stappen op het spirituele pad. Dat opende de weg naar meer verdieping. Lida volgt haar hart en voelt zich zeer verbonden met vrouwelijke spiritualiteit.Ze studeerde geschiedenis in Leiden en rondde daarna de Sociale Academie af. Inmiddels is ze meer dan 20 jaar werkzaam in het onderwijs. Op dit moment volgt ze de Lerarenopleiding Godsdienst & Levensbeschouwing.


Susan van Soest is priesteres en woont sinds 2012 in Den Bosch. Op zoek naar lokale krachtplekken vond zij de Mariaomgang, een zichtbare verwevenheid van de Godin met de stad.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten